„Аз съм израснал в региона и знам много добре какво означва „Дунав“. За мен това е един от най-големите отбори и независимо в какво състояние е клубът, за всеки футболист е огромна чест и предизвикателство да играе в Русе. Преди възхода на „Лудогорец“ „Дунав“ беше най-големият и успешен отбор на региона. Дори и сега отборът има много симпатизанти в Разград и други градове“, казва Мехмед Сабри във фенската страница на ФК „Дунав“.
Новият футболист на русенския отбор припомня как като дете гонел топките в мачове на „Лудогорец“. Тогава при „орлите“ играел капитанът на дунавци Диян Димов, който бил любимият футболист на Сабри. 
Кариерата на родения през 1998 година Мехмед минава през върхове е спадове. На 17 години чупи крак, после се възстановява, а като играч на „Черноломец“ /Попово/ бележи 3 гола във вратата на „Дунав“. Това е мач от Трета лига. След този двубой Сабри е забелязан от „Спартак“ /Варна/, но с идването на Димитър Димитров-Херо като старши треньор на „соколите“ е принуден да си тръгне. 
„От момента, в който се свързаха с мен от „Дунав“, знаех, че това е моето място. Много се вълнувам, че съм част от този отбор“, казва Сабри. Той отхвърлил много други оферти защото дал дума на дунавци. 
„Моята мечта е да върнем тима в Първа лига. Представете си какво ще означава това за всички след толкова трудности! Аз не мога да обещая друго, освен,че ще дам сърцето и душата за успеха на „Дунав“, обещава Сабри. 
Той разкрива и малка тайна - че владее перфектно португалски. Обяснението е, че съпругата му е бразилка, сестра на бившата суперзвезда на „Лудогорец“ Марселиньо.