Литературно-музикална вечер в памет на поета и човека Иван Дойнов събра негови близки, приятели и почитатели в Художествената галерия в Разград. Поетичната среща беше организирана от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“.
 „Само преди 40 дни Иван Дойнов напусна този свят, за да отиде там, отвъд, в по-добрия свят. Той беше важна и неотлъчна част от поетичното семейство на Разград. Той беше двигателят на много от културните събития на Лудогорието, беше Поетът на Лудогорието“, каза директорът на библиотеката Димитър Петров. С кратка презентация той представи живота и делото на разградския поет. Пред участниците в срещата чрез снимки оживяха моменти от неговия жизнен път. Чрез филм и звукозапис близки, приятели и гости чуха автентични изпълнения на самия Дойнов. Присъстващите се потопиха в поетичния свят на поета Иван Дойнов с няколко негови стихотворения, изпълнени от библиотечния специалист Мила Маринова. 
Свои спомени и чувства, свързани с Дойнов, споделиха Пламен Панчев, д-р Ивета Попова, арх. Веселин Краешников и Иван Радушев. Прочетени бяха и послания на негови приятели-поети, които нямаха възможност да присъстват на поетичната вечер. В своите текстове, изпратени до организаторите на събитието Гюлсер Мазлум, Мариета Илиева – Пигелер, Антоанета Александрова, Станка Николова и Донка Василева разказаха за срещите си с Дойнов, за спомените си с него, за "непрестанната, жива и будна негова творческа мисъл". 
В залата прозвуча песен за Разград по текст на Иван Дойнов в изпълнение на хор „Железни струни“ с диригент маестро Красен Иванов. Песен по текст на поета изпълни и директорът на Професионалната гимназия по транспорт и строителство Димитричка Ангелова. В памет на поета Красен и Мила Иванови изпълниха „Аве Мария“. 
Синовете на поета Дойчин Дойнов и Пламен Дойнов изразиха благодарност на присъстващите и на организаторите на литературната вечер в памет на баща им. „Много бих искал да успеем да съхраним неговия дух на доброта, защото животът на татко от началото до края беше само добро“, каза Дойчин Дойнов. Той прочете и стихотворението „Съдба на птица“, посветено на баща му. 
„Той беше един от най-чистите лирици на този свят. Разбира се, нямаше как да не бъде толкова чист лирик, ако не беше толкова добър човек“, посочи поетът, драматург и литературен историк Пламен Дойнов. Той заяви, че за баща му освен поезията, друга по-голяма кауза е била тази на словото. „Той вярваше, че чрез словото можем да се опитаме да бъдем безсмъртни. Знаеше, че част от неговите думи ще се произнасят винаги и искаше да научи другите хора да бъдат заедно с него в това братство на живото слово“, каза още Пламен Дойнов.
Иван Дойнов е роден през 1938 г. в с. Веселец. Автор е на девет поетични книги и съставител на няколко антологии и поетични сборници. Съавтор е на антология „Лудогорие”, включваща осем тома, в които са събрани произведения на автори от Разград и Лудогорието. Беше дългогодишен редактор на регионалното издание „Светлик” във вестник „Екип 7”. Откривател е на много таланти, които днес са утвърдени автори. Разградският творец почина през декември миналата година, на 84-годишна възраст, след кратко боледуване.