Не отидохме на лидерската среща, защото беше безсмислена, коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти в парламента. Има такива срещи всяка сряда, председателски съвет се наричат, и на тях обикновено нищо не се случва. Както видяхте, и на тази лидерска среща нищо не се случи, каза той.
По-рано днес само три политически сили в парламента - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход", се отзоваха на поканата на БСП за лидерска среща във връзка с третия мандат за съставяне на правителство. Както заявиха предварително, от "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Възраждане" не дойдоха на разговор.
В отговор на въпрос за "намеци" на лидерската среща за общи действия след изборите, Костадин Костадинов коментира: "Идват избори и сега е нормално да слушаме общи приказки, аз това чух". Това, че се говорят хубави приказки за пред избирателите на съответните политически партии, далеч не означава, че нещата, които се казват сега, ще се заявят и ще се случат след изборите, смята той. Нека да минат изборите, когато и да са те - най-вероятно или края на март, или началото на април, и тогава им задайте същите тези въпроси, посъветва Костадинов.
Няма какво да си говорим с Бойко Борисов, той е част от миналото на България, коментира още лидерът на "Възраждане". Според него единственото нещо, което Борисов може да направи, е да спре веднъж завинаги да занимава българското общество със себе си. Една част от българския политически проблем е, че този човек иска да задържи своето собствено политическо оцеляване с цената на всичко, добави Костадинов.
В отговор на въпрос председателят на "Възраждане" каза, че ако бъдат поканени от левицата на двустранна среща, ще отидат, защото в крайна сметка с БСП са успели да внесат жалба в Конституционния съд по отношение на оръжията за Украйна. И БСП е част от проблема, и всяка една от политическите сили в този парламент, но ние в крайна сметка успяваме понякога да постигнем и успехи, но далеч не толкова, колкото на нас ни се иска, коментира той. 
Няма да разговаряме с тях за съставяне на правителство, защото правителство в този състав на този парламент не може да се състави, уточни Костадинов за евентуална среща с БСП. Ние водим разговори с тях по всякакви други въпроси, не водим разговори за съставяне на правителство, посочи той. Като ни поканят на двустранна среща, ще отидем и ще им кажем, че няма да ги подкрепим, допълни лидерът на "Възраждане".
Костадин Костадинов каза, че събирането на подписите за референдума за запазване на българския лев върви изключително добре. Имаме 41 хиляди подписа, събрани за първата седмица само и то единствено от хора, които са част от "Възраждане", съобщи той и отбеляза, че има и партньорски организации, които събират подписи заедно с партията. Костадинов посочи, че имат три месеца, но може би ще успеят да съберат около 500 хиляди подписа две седмици преди крайния срок.