Регионален иновационен център "Амбициозно Габрово" (РИЦ "Амбициозно Габрово") съвместно с Община Габрово, Технически университет - Габрово, Габровска търговско-промишлена палата и Областна администрация-Габрово организират Регионален бизнес форум на 25 януари от 14:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово, съобщават от РИЦ "Амбициозно Габрово". 
На събитието ще се представят актуални данни за регионалния икономически профил на Габрово, както и възможностите финансиране и сътрудничество на бизнеса през настоящата 2023 г. казаха за БТА организаторите.
"Регионалният бизнес форум е начало на инициативата за създаване на партньорство за регионални иновации, което да подпомогне сътрудничеството между бизнеса и изследователските организации с главна цел постигане на ръст на иновациите в региона. Тази инициатива се подкрепя от Европейската комисия, и Община Габрово е основен инициатор. Посредством поредица от срещи с бизнеса на Габрово ще се развие капацитета на местните участници в подготовка и изпълнение на иновативни проекти с различни източници на финансиране, ще се стимулира взаимодействието между компаниите и техническия университет, както и това ще способства за развитие на технологичния трансфер. Интелигентната специализация на Габрово е в секторите на мехатрониката, чистите технологии и Информационни и комуникационни технологии. Основен фокус е развитието на кръгова икономика, дигитализация и постигане на въглеродна неутралност. Не на последно място е развитието на умния град посредством интегриране на иновативни технологии в градската инфраструктура и публичните услуги", каза за БТА Десислава Колева, главен експерт "Проекти и икономическо развитие" в Община Габрово.
Записването за присъствие е до 23 януари и става чрез писмо на електронна поща [email protected], а при желание събитието може да бъде проследено и онлайн на този адрес.