Ботев (Пловдив) изпрати под наем Бисер Бонев във ФК Крумовград. Халфът ще играе като преотстъпен до лятото на 2023 година, съобщи официалната страница на "жълто-черните".От началото на сезона роденият през 2003 година полузащитник записа 3 мача за "канарчетата" в Първа лига, както и 11 мача за дублиращия отбор във Втора лига. Участник е в националните отбори от U17, през U19 до U21.
Бисер Бонев е роден в Русе и там прави първите си стъпки в местния Аристон. Но треньори и скаути на Ботев (Пловдив) бързо обират качеството в дунавския град, като в списъка за селекция за Никола Илиев, сега в Интер (Милано), както и Константин Павлов от набор 2005.
"ПФК Ботев Пловдив пожелава на Бисер Бонев успех в тима от ФК Крумовград и трупане на безценен опит в мъжкия футбол", се казва в официалното съобщение на отбора.
ФК Крумовград през есента зае 2-о място във второто ниво на българския футбол с 30 точки, на 5 след лидера ЦСКА 1948 II. Клубът назначи за старши треньор Неманя Миланович на 10-и януари, който преди това беше начело на Ботев Пловдив II. Така Бонев се събира с треньора, с който е работил и през есентa на "Коматево". Според източници от Пловдив, собственикът на Ботев Антон Зингаревич вече има сериозен контрол и върху този отбор от Втора лига, което прави последните промени напълно обясними.