Втори дарител подкрепя инициативата „Светилник“ 2022/2023, организирана под мотото „Към светли бъднини вървим!“ от сдружението на автори и композитори „Музикаутор“. След помощта от УниКредит Булбанк, сега и технологичната компания "Dynamo Software" е направила дарение от 9000 лева, с което ще се финансира създаването на химна на столичното 112 ОУ „Стоян Заимов“, както и други дейности, свързани инициативата, съобщиха от екипа на „Музикаутор“.
Инициативата „Светилник“ за създаване на училищни химни, които ще останат за поколенията, се реализира за втора поредна година. Във второто издание тя се разшири в национален мащаб - училища от шест общини в България (София, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Карлово и Казанлък) имаха възможността да кандидатстват за подкрепа. Процесът на създаване на новите химни се финансира от Културния фонд на „Музикаутор“, както и от бизнеса, който споделя ценностите на „Светилник“. Замисълът на „Светилник“ е да привлече още повече съмишленици – партньори, спонсори и меценати, които припознават мисията на проекта и биха дали своя принос в реализирането на химни за училища от цялата страна, отбелязват от „Музикаутор“.
„Благодарим на ръководството на "Dynamo Software" за добрия пример и за това, че припозна „Светилник“ като социално отговорна кампания, която предстои да се развива и разраства“, каза изпълнителният директор на „Музикаутор“ Иван Димитров.
„Доброто е навсякъде около нас, но за да има то повече проявления, в него трябва да се инвестира. Компанията ни вярва, че подкрепата на този проект е инвестиция в бъдещето на страната ни, в нашите деца и в ценностите, с които те растат“, е мнението на управителя на технологичната компания "Dynamo Software" Кръстин Георгиев. 
Както БТА писа, 112 ОУ „Стоян Заимов“ е едно от шестте училища, които се включват във второто издание на инициативата „Светилник“ 2022/2023, заедно с Второ основно училище „Димитър Благоев“, гр. Благоевград; Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил; Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“, гр. Стара Загора; Средно училище „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък и Основно училище „Георги Кирков“, гр. Казанлък. Те са избрани сред близо 30 български училища, които кандидатстваха за грант в размер на 7000 лева, с който да обезпечат процеса по създаване на новия си химн.
„Дружеството на автори, композитори и музикални издатели беше натоварено с нелеката задача да излъчи победителите сред десетки получени кандидатури - изключително интересни училища, които участват в проекти, реализират доброволчески инициативи, провеждат не само класни, но и множество извънкласни дейности, за да покажат на децата пъстротата на живота и как може човек да се реализира в него“, каза Иван Димитров.
„Химнът, заедно с патрона на училището – Стоян Заимов, и отличителният знак – совата, са основните символи, които ни правят различни в сравнение с останалите училища. Тези символи са важни, защото те придават идентичност на нашето училище. Така то става разпознаваемо и уникално“, отбелязват от ръководството на училището.
 
В първото издание на „Светилник“ 2020/2021 бяха отличени химните на 81-о СУ "Виктор Юго", 19-о СУ "Елин Пелин", 108-о СУ "Никола Беловеждов", 153-о Спортно училище "Неофит Рилски", 171-о Основно училище "Стоил Попов" и Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Луи Брайл".
Dynamo Software е водеща технологична компания, разработваща софтуерни решения от ново поколение за управление на фондови инвестиции. През последните 20 години компанията с български корен и централа в САЩ е доверен партньор за над 1000 клиенти по света, а през 2021 г. е оценена на 900 млн. долара и печели ново финансиране за бъдещи проекти. В основата на всички успехи стои ежедневната колаборация на глобален екип от над 370 експерти, опериращи на 4 континента, съобщават от „Музикаутор“.