Националната състезателка на България по волейбол Христина Вучкова пожела успех на Марица (Пловдив) в мача им срещу Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в Шампионската лига и призна, че все още не се е адаптирала към новия си отбор Фенербахче. Вучкова сподели първите си впечатления от новия си тим пред БТА, след като изигра втория си двубой за "фенерите" срещу Щутгарт. Сблъсъкът се проведе непосредствено преди срещата на българския шампион срещу бронзовия медалист от последното световно клубно първенство. В двубоя в зала "Бурхан Фелек" в Истанбул Фенербахче победи германския състав с 3:1 гейма в мач от група “D” на Шампионската лига, а българската състезателка записа 7 точки.
"Това беше изключително труден мач, който трябваше задължително да спечелим. Получи се доста изнервен двубой, защото бяхме длъжни да победим, за да запазим шансове за продължаване напред към елиминациите в Шампионската лига. В предишните срещи от групите не се справихме много добре, а Щутгарт е изключително силен тим, който трудно греши и се бори до последно. Трябваше през цялото време да сме много концентрирани, за да можем да им противодействаме. Радвам се, че успяхме да се адаптираме бързо към трудния им стил и да стигнем до крайния успех", заяви Вучкова след срещата.
За бившата волейболистка на Марица (Пловдив) това беше втори мач за отбора на Фенербахче, след като тя се присъедини към тима от китайския Пекин БАИК Мотор. 
"Не мога да кажа, че все още съм се адаптирала към новия си отбор. Трябва все още да свиквам с ритъма на игра, тук има доста различен стил и изисквания към мен. Надявам се бързо да успея да се впиша в отбора, за да мога да покажа най-доброто от моята игра, с което да помогна на тима", допълни волейболистката. 
Вучкова призна, че ѝ е приятно, че бившият ѝ отбор Марица ще играе днес в Истанбул и остана на трибуните, за да подкрепи бившия си тим.
"На Марица пожелавам днес да поднесат голямата изненада и да победят Еджзаджъбашъ в техния дом", завърши Христина Вучкова.