Новият партньор на БФС по отношение на спортната екипировка Макрон е предложил най-добри допълнителни условия при класиране на голям форум. Освен другите предимства, които италианците са демонстрирали в преговорите, този факт също е имал важно значение при избора на производителя на новите фланелки за Евро 2024.
"Доста компании за спортна екипировка ни търсеха, а договорът ни с Jome изтичаше в края на декември 2022-а година. Ние имахме право да преговаряме с други компании шест месеца преди финалната дата и наистина имахме разговори с много компании – и водещи, и малки и сега набиращи скорост. Ако трябва да бъда честен, първият ни контакт е бил преди доста години", разкри детайли по преговорите с "Макрон" заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. И допълни, че в момента на разглеждането на всички опции, изборът за всички в българската централа е бил напълно ясен.
"Имаме бонуси при класиране на отбора за Европейско и за Световно първенство. Параметрите ще останат в тайна, но ще уточня, че са много по-добри от предложенията на всички останали компании. Това също беше важно при избора им", каза още Запрянов.
Микеле Бети, който реално отговаря за връзките на компанията за екипировка с България, каза: "Надяваме се в следващите години да постигнем съвместни успехи. Когато започнахме разговорите, видях голямо желание, ентусиазъм и професионализъм, с които се включиха хората от БФС. През март отборът ще играе с временен екип. Екипът за 100-годишнината на българския футбол ще бъде показан през лятото. Наред с мачовите екипи, ще бъдат предложени на феновете и тренировъчен, и цялостен мърчъндайз. Няма да издаваме нищо от детайлите по екипировката, вярвам ще бъде позитивна изненада. Само ще кажа, че работим върху дизайна и нека да изчакаме лятото".
"Да, наистина чакахме договорът с БФС като една голяма инвестиция. Вярвам в потенциала на младите и на българския футбол като цяло. Надяваме се нашата помощ да донесе положителна промяна. Нашият растеж се дължи на работата ни. Продуктите ни винаги са уникални, защото за всеки отбор създаваме индивидуален продукт", заяви Роберто Касолани, търговският директор на италианската фирма.