Сигнали за пет произшествия с паднали дървета са получили в районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Боровец от сутринта, съобщи за БТА главен инспектор Данаил Ласкин по повод разразилия се силен вятър в цялата страна. 
По думите на Ласкин постъпване на сигнали в службата е започнало от снощи, като основните поражения са нанесени върху автомобили в района на курорта "Боровец". Най-тежко пострадала била кола на паркинга на хотел. Паднало дърво е затворило тази сутрин пътят между Боровец и село Радуил, но трасето вече е разчистено.
Тази сутрин дърво е паднало и в друго населено място в община Самоков - село Говедарци, както и на пътя между селото и Мальовица. Едното дърво е отстранено, а другото се разчиства, стана известно от думите на кмета на село Говедарци Лорита Христова.
Сигнали на граждани за паднали по-големи клони обаче продължават да се появяват в социалните мрежи. Група пътуващи между Самоков и София са публикували снимки с такива, които пречат на придвижването, и апелират за по-внимателно шофиране.