Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа на свое заседание на 14 януари доклада на Борислав Пелтеков, дежурен представител на БФБаскетбол на двубоя Балкан - ЦСКА, проведен на 7 януари в Ботевград.
Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши да глоби баскетболиста на ЦСКА Зейн Ноулс с 200 лева на основание чл.34, т.5 от ДАП на НБЛ, за провокативно-предизвикателно поведение.
На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.
Съгласно доклада на дежурния представител на БФБаскетбол, както и рапорта за инциденти от 7 януари, веднага след завършване на игровото време на срещата е настанало спречкване между капитана на Балкан и Зейн Ноулс, за което е бил отговорен играчът на гостите, решавайки да отнеме топката и да тръгне към противниковия кош в момент, когато всички играчи вече не играят и някои от тях, както и треньорите, се поздравяват в духа на общоприетото спортсменство при решен резултат.
Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.