Един човек е починал, а 19 са ранени при при 13 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщава МВР на своя сайт. В София са станали четири тежки и 25 леки пътнотранспортни произшествия, при които има шестима ранени.
От началото на годината на територията на страната са регистрирани 257 тежки катастрофи, при които има 15 жертви и 353-ма ранени.
По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) пътните настилки в страната тази сутрин са предимно мокри, обработени и проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от -4 С до +6°С. Времето над страната е предимно облачно. Вятър духа в цялата страна. Дъжд вали в област Пазарджик. 
Ограничена видимост поради мъгла до 100 м има в област Видин, както и в района на проход „Шипка“. 
Временно движението на автомагистрала „Тракия“ от 275-ия км до 308-ия км се осъществява с повишено внимание в двете посоки поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и конуси, информираха от АПИ. 
Днес през деня движението за София в тръбата на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ ще се осъществява в две от трите ленти, съобщиха от пътната агенция. За почистване на съоръжението ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента. Трафикът ще се пропуска по двете активни ленти на тунелната тръба.