Изнесен комплекс за авиационно образование на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски" ще бъде открит днес в Плевен. Това съобщават от пресцентъра на висшето училище. 
Комплексът е разположен в сградата на бившето училище "Марин Дринов", предоставена с решение на Общинския съвет през 2020 година, след като бе открито възстановеното военновъздушно училище. 
През първия етап на реконструкцията са изградени център за настаняване на обучаеми с капацитет 42 места и два апартамента за настаняване на гост-преподаватели, 12 кабинети, голяма учебна зала и офиси за преподавателския състав, спортна зала със съблекални и санитарни възли. Във втория етап ще бъдат изградени аула, фитнес зала, столова и други.
На откриването, което ще започне в 11:00 часа, се очаква да бъде президентът на Република България Румен Радев. От Министерство на отбраната съобщиха, че в церемонията по откриването ще участват заместник-министърът на отбрана Теодора Генчовска и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.