Памела Леонидова от Русе спечели първото място във второто издание на националния конкурс за криминален разказ „(Не) разкритият случай“, организиран от Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. Разказът на 27-годишната авторка „Травма“ впечатлява с психологическа дълбочина и перфектен изказ.
„Ясна мисъл, много издържана като стил и сюжет творба“ - така определи предимствата на разказа дългогодишната журналистка Веселина Ангелова, член на журито, отличило произведението сред общо 166 творби на автори от цялата страна.
Победителката е учителка по български език и литература от СУ „Йордан Йовков“. За първото си място тя беше наградена с парична премия, картина на художника Иван Бочев, грамота за участие и тематични книги.
Самата Памела Леонидова сподели, че е била изключително изненадана от тази награда. За крехкия си опит като творец това е второ й литературно отличие. За свои учители счита Брандън Сандерсън и - разбира се - класика Стивън Кинг. Но казва, че разчита най-вече на себе си и на непрекъснатия стремеж да се самоусъвършенства - и като автор, и като учител.
„Дали криминалните сюжети ще се множат, или магичните фентъзи персонажи ще завладеят новите сюжети в разказите на Памела Леонидова - това само бъдещите й творби ще покажат. А ние ги очакваме и й пожелаваме нови награди и успехи“, заявиха от ръководството на „Йордан Йовков“ и подчертаха, че все повече залагат на преподаватели, които да предават знанието и да бъдат пример за учениците.