Куотърбекът на Тампа Бей Том Брейди не даде индикации, че ще остане в отбора и през следващия сезон.
45-годишният Брейди не бе в особено добро настроение след поражението на "корсарите" с 14:31 от Далас Каубойс в първия кръг на плейофите. Поражението сложи край на сезона на Тампа Бей и няма да даде възможност на най-успешния играч в историята на Националната футболна лига (НФЛ) да се бори за рекордния осми шампионски пръстен. Срещу Каубойс Брейди завърши с показатели от 35 успешни паса от 66 опита за общо 351 ярда, два тъчдауна и едно пресечено подаване.
След края на сезона Брейди става свободен агент и се очаква той да премине в друг отбор. Според медиите в САЩ отказване на ветерана също не е изключено, но е малко вероятно.
"Отивам си у дома, за да се наспя добре. Бях много фокусиран върху този мач, така че ще решавам ден за ден", заяви той.
"Винаги е трудно, когато губиш, но днес не заслужавахме победата, а те я искаха. Във футбола има момент, в който късметът ти носи победата, но в повечето случаи тя е за този, който успее да си я заслужи. Тимът на Далас игра добре през целия сезон. Те играха много силно днес, играха като отбор, имат много добра организация, бяха по-добри както в атака, така и в защита. Ние не направихме достатъчно в атака, за да ги поставим под нужното напрежение", обясни Брейди на пресконференцията след мача.
"Всеки човек научава уроци през всяка година от живота си. Винаги искаш да завършваш годината на върха, но това не е възможно в спорта. В тази лига има 32 отбора, всеки от които е много боеспособен. Само един от тях обаче може да спечели титлата. Този уикенд бе преминат от осем отбора, но седем от тях няма да се чувстват добре в края на сезона. Чувството да си на върха е страхотно", каза още Брейди.