С два златни медала и две специални награди се завърна от Национална ученическа конференция на Съюза на математиците в България в Плевен русенският отбор. Той бе съставен от 12 ученици от МГ „Баба Тонка“ и 1 ученик от АЕГ „Гео Милев“. Техен ръководител бе Сюзан Феимова - старши учител по информатика и информационни технологии в Математическата гимназия.
Златни медали и грамоти за отлично представяне завоюваха Анакин от 12 клас с проекта си „GloPy - Интерактивна ръкавица“ и Мария Кирилова от 12 клас с доклада си „Асоциация между генетични варианти и човешки заболявания“, който тя разработи съвместно с ученичка от Шумен.
Със специални награди бяха отличени Любослав Димов и Никола Великов от 7 клас за проекта си „Познай столицата“ и Александър Славов и Денислав Евтимов от 7 клас за приложението си „Symbol - Криптиране, декриптиране и генериране на пароли“.
Грамоти за много добро представяне получиха Николай Паришев и Велислав Митрев от 7 клас за своята разработка „Изобразяване на музикални инструменти чрез символи и знаци“, Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 11 клас за сайта „Математиката в музиката“, Ния Нейкова и Рая Христов от 11 клас за уеб приложението „Sunset Diary“ и Денислав Стоянов от 10 клас в АЕГ „Гео Милев“ за проекта си „Questreign - Образователна игра“.
На 28 януари сдружение в обществена ползана група млади предприемачи от ИТ сектора „Startup Factory“ стартира курс за възрастни „Разработка на уеб страници“ с ръководител Сюзан Феимова.
Местата са вече заети, но желаещите могат да се регистрират за участие в следваща група, казаха от сдружението.