Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров заяви за „Утро“, че няма как да се произнесе за качествата на дошлите на проби футболисти, ако не ги види какво могат по време на мач. На тест в русенския отбор са Станислав Митев от „Ямбол“ и Християн Димов от ФК „Скопие“. Други трима играчи - вратарят Дамян Дамянов /“Локо“-Сф/, централният защитник Илия Миланов и нападателят Мехмед Сабри, вече подписаха договори за по година и половина.
„Митев ми изглежда приличен футболист, но нека да покаже какво може в контролните двубои. Същото важи и за Димов, все пак той е при нас само на тренировка и половина“, каза Киров.
Според него най-важната му задача пред щаба била заздравяване на защитата. 
„Затова подписахме с Илия Миланов. Митев и Димов също са централни бранители“, добави той.
Четвъртият човек, който действа в средата на защитата, е титулярът от есенния сезон Станислав Вълчев, което значи, че се очертава сериозна конкуренция на този пост. 
Киров изрече добри думи по адрес на Дамян Дамянов. Той счита, че „вратарят е на ниво „А“ група“.
„Засега няма нищо конкретно като напредък в преговорите за привличане на други футболисти“, отбеляза старши треньорът.
Проблемите на този етап били свързани с травми на Сабри, Теодор Костов и вратаря Цветелин Енчев. Енчев дори можел да мине и през операция
Тази събота отборът на „Дунав“ ще изиграе от 14 часа първата си домакинска контрола срещу „Добруджа“. На въпрос от „Утро“ къде ще се проведе този мач, Киров отговори: „Да се надяваме, че ще е на Градския стадион“.
„Утро“ нагледа вчера Градския и видя, че след мокрежа тези дни, въпреки непрестанните грижи на звено от „Спортни имоти“, теренът е изключително мек и подгизнал.