Хиляда души взеха участие в шествие в Лион в подкрепа за протестното движение в Иран и в памет на иранеца, който се самоуби в този френски град, за да привлече вниманието върху съдбата на своята страна, предаде Франс прес.
Челната редица демонстранти носеше голям транспарант с надпис "Жена, живот, свобода" - лозунга на протестното движение в Иран. Страната е разтърсвана от демонстрации след смъртта на студентката Махса Амини на 16 септември, арестувана за неспазване на задължителния дрескод в Ислямската република.
Във видеа на фарси и на френски, записани преди смъртта му, Мохамад Моради критикуваше иранското ръководство. В записите той казваше: "Когато видите това видео, аз ще съм мъртъв. Тридесет и осем годишният Моради отне живота си, като се удави в р. Рона през декември.
Стотици демонстранти излязоха вчера и в други европейски градове в знак на солидарност с иранските демонстранти, в това число Рим, Лондон и Хамбург.
Десетки иранци се събраха вчера пред посолството на Франция в Техеран, където изгориха френски знамена в знак на протест срещу карикатури на върховния лидер Али Хаменей, появили се на страниците на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо".