Състезателките от женския отбор на „Левски“ по свободна борба начело с възпитаничката на русенското спортно училище Тайбе Юсеин преминаха в пакет в ЦСКА. Освен Тайбе с трикото на „червените“ вече ще са и други националки - Мими Христова, Миглена Селишка, София Георгиева. С тях в „лагера на врага“ ще се премести и националният селекционер Петър Касабов. 
Според източници на „Утро“ зад акцията стои бизнесменът Гриша Ганчев. За тази възможност се шушукаше от известно време.
Ганчев раздаде наскоро щедри премии на класиците Кирил Милов и Едмонд Назарян, но като основен спонсор на федерацията „забрави“ да премира бронзовите европейски медалисти в свободния стил от „Юнак“ /Русе/ Георги Вангелов, Ахмед Батаев и Юлияна Янева.
Очевидно той иска да спре безспорната хегемония на „Юнак“ в женската борба. „Юначките“ бележат големи успехи през последните години главно чрез Биляна Дудова и Юлияна Янева и превърнаха русенския тим в номер 1 на родния тепих. Величина в клуба е и Сезен Белберова. 
Междувременно дръзката Биляна Дудова, основна съперничка на Тайбе Юсеин за титулярното трико в категория до 62 килограма, заяви пред Агенция „Фокус“: „Искам да участвам на европейското първенство и да спечеля пета титла. Няма нищо лошо от конкуренцията. Всяка от нас се бори за България“, казва спортист номер 1 на Русе в анкетата на „Утро“ и Община през последните 4 години.
Тя разкрива, че от известно време води подготовка под ръководството на бившия национал Серафим Бързаков. През миналата година неин личен треньор бе Георги Калчев, при когото постигна сериозни успехи.
В края на тази седмица в Сливен ще се състои държавното първенство за мъже. „Юнак“ обаче няма да разчита на чеченските си подкрепления и български национали Али-Паша Умарпашаев, Ахмед Магамаев и Ахмед Батаев, които се възстановяват след травми и операции.