23 полеви футболисти и трима вратари се включиха в първата тренировка на „Дунав“ вчера. Освен подписалите вече договори с клуба Мехмед Сабри и Дамян Дамянов, идващи съответно от „Спартак“ /Варна/ и  /“Локомотив“ /София/, участие в заниманието взе и неизвестният на широката публика Станислав Митев.
„Митев е от „Ямбол“ и ще е на проби в рамките на 10 дни. Той е централен защитник“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Бърза проверка впоследствие на нашата медия показа, че Митев е минал през школите на „Верея“ /Стара Загора/ и „Берое“.
„Мечтата ми е да играя професионален футбол“, казва преди време пред „Футбол 24 часа“ 190-сантиметровият бранител.
А Киров допълни: „Водим преговори за привличане на двама български футболисти - централен защитник и крило. Мисля, че сме се разбрали на 99 процента. Ще ни трябват поне още двама футболисти на конкретни постове. В този период на годината е трудно да се преговаря с добри български играчи, тъй като повечето от тях имат действащи договори“.
Той повтори казаното ден по-рано за „Утро“: „Ако ударим на камък с българи, щем-не щем, ще бъдем принудени да поканим на проби и чужденци. Важното е да направим боеспособен отбор“.
Наставникът обясни, че политиката на „Дунав“ през пролетния сезон ще е „да се играе мач за мач“.
„Не искам да говоря за някакви задължителни цели, тъй като такива не са ни поставяни. Желанието ми е да вдигнем нивото с 30-40 процента. Ако играем добре и печелим, ще се появят и целите. Радостното е, че опитни хора като Мирослав Будинов, Мартин Костадинов, както и младият Денислав Минчев са вече в строя. Те ни липсваха. Доволен съм още, че работя в страхотен екип с помощника си Мартин Ковачев, капитана Диян Димов, техническия директор Светлин Симеонов“, каза в заключение старши треньорът.