Хиляди фенове се събраха посред нощ в опит да зърнат националния отбор на Аржентина по футбол, който спечели Световното първенство в Катар, по време на празненствата в Буенос Айрес, а по време на пътуването на играчите към родината им близо 200 000 хиляди души следяха онлайн пътя на самолета, съобщава агенция АП.
Членовете на отбора, водени от капитана Лионел Меси, слязоха усмихнати от самолета, в предградието Есейса, малко преди 3 часа сутринта местно време.
Първи по стълбата от самолета слезе Лионел Меси, който носеше световната титла, следван от селекционера Лионел Скалони, който прегърна капитана докато групата минаваше край надписа „Благодарим ви, шампиони“.
Футболистите бяха приветствани рок групата „Ла Моска“, която изпълни „Мучачос“ – песен, написана от фен по мотиви от старо парче на бандата и станала популярна като неофициален химн на привържениците на Аржентина на Световното първенство в Катар.
Новите световни шампиони по-късно се настаниха в автобус с открит покрив, а няколко, включително Меси запяха „Мучачос“ докато поздравяваха тълпата. Автобусът се придвижи бавно сред множеството от аржентинци, облечени с фланелки на националния отбор и носещи националното знаме, като му отне около час да измине около 11 километра от летището до сградата на Аржентинската футболна федерация, където футболистите бяха посрещнати с фойерверки.
Те имаха възможност за няколко часа почивка в централата преди да се насочат към Обелиска в Буенос Айрес за същинската част от празненства. Президентът Алберто Фернандес обяви национален празник в страната, за да може гражданите да отпразнуват триумфа на Мондиал 2022.