Благотворителната кампания „Коледа в Глушка“ на община Трявна събра над 200 кг пакетирана храна за безстопанствените кучета от приюта „Улични сърца“ в село Глушка. Дарението вече е предоставено на приюта за бездомни животни, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Първата благотворителна кампания в полза на бездомните животни е организирана през миналата година, а тази година вече е част от коледно-новогодишната програма на местната власт, припомниха от общината. Дарени са пакети със суха кучешка храна, консерви и лакомства.
Най-активни са били  децата от детските градини „Калина“ и „Светлина“ в Трявна. Малчуганите старателно са подредили пакетите с кучешка храна, които предварително са донесли в детските градини с помощта на своите родители. 
Кампанията под наслов „Коледа в Глушка“ беше обявена на 20 ноември. С нея местната власт цели да зарадва четириногите и да подпомогне дейността на екипа на "Street Hearts BG", с който успешно работи през последните години. 
Първото издание на кампанията миналата година успя да събере също над 200 килограма кучешка храна, различни лакомства и играчки. В нея, както и тази година, се включиха деца и ученици от тревненските детски и учебни заведения, както и десетки граждани.