„Бъдете здрави, успешни и добротворни“ - ако искате да се сбъдне пожеланието, идете до фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и си изберете украшение или полезна вещ от Коледния щанд. Това призоваха двата центъра на русенския клон на  католическата благотворителна организация „Каритас“, които се грижат за хора, останали по различни причини без покрив над главата си: Центърът за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица и Центърът за временно настаняване на бездомни и хора в риск „Добрият самарянин“.
Повече от 70 души намират подслон, храна и помощ за социализация с грижите на „Каритас“ в момента. Даровете от Коледния щанд са подготвяни от самите тях, насърчавани от социалните работници Ирена Генова и Даринка Калапиш.
„Събрахме липов цвят от дърветата в квартала още напролет, изсушихме плодове в часовете по готварство, украшенията с дървени пънчета са изработени по време на занимания по дърводелство“, разказаха организаторите.
Коледният щанд ще остане до края на седмицата, а събраните средства са предназначени за обновяване на залата за рехабилитация.