Журналисти от различни медии и експерти в областта на връзките с обществеността ще обменят опит със студенти и техните преподаватели за предизвикателствата пред професията и мисията бързо, точно и обективно да информираш обществото за новините от днешния ден. 
Домакин на събитието е Националният пресклуб на БТА в Благоевград, а в него ще се включат студенти от Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“, обучаващи се в специалностите „Култура и медии“ и „Връзки с обществеността“, както и техни преподаватели. 
Дискусията носи името „Живата журналистика – разговор с журналисти и пиар експерти“, а целта ѝ да срещне лице в лице студенти, желаещи да се развиват в сферата на медиите, с репортери и кореспонденти на национални и регионални медии, както и с експерти по „Връзки с обществеността“ от различни институции със седалище в Благоевград. 
Срещата цели още част от опита на действащите журналисти да бъде предаден на младежи, които са избрали да се развиват в тези професии, споделяйки реални и любопитни случки от своята практика. Идеята е да се получи и обратна връзка, като студентите споделят към какво проявяват най-силен интерес. 
Това е първа среща със студенти в пресклуба в Благоевград, но поредна от откриването му преди по-малко от година. Националният пресклуб на БТА в града бе открит на 12 февруари – датата, на която Благоевград отбеляза 144 години от първото освобождение на града. 
Пресклубовете на БТА са част от политиката на агенцията, обединена под марката "Национален пресклуб на БТА". Те са предпочитано място за общуване с представители на бизнеса, политиката, културата, спорта. В пресклуба на БТА в Благоевград за десетте месеца, в които съществува, са проведени редица събития, сред които пресконференции по актуални теми, мащабни срещи с представители на образователни, културни институции и на различни организации и центрове, представяния на книги, изложби, срещи с ученици. 
Срещи със студенти и предаване на знания и опит от журналисти предстоят и през следващата година.