Столичният общински съвет (СОС) ще проведе днес, от 10:00 часа, последното си редовно заседание за 2022 година. Дневният ред е публикуван на сайта на Съвета.
Общинските съветници ще разгледат план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване за 2023 г., както и размера на таксата за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2023 година.
В дневния ред е актуализация на бюджета на Столична община за 2022 година. Съветът ще обсъди и отлаганата вече няколко пъти Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община.
Градският парламент се очаква да одобри още проект за специализиран подробен устройствен план за трасе и метростанции на отклонение от третата метролиния през кв. „Слатина“ до кв. „Младост 1“, както и свързаните с него изменения на плана за регулация и одобряване на план-схеми на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура към него.