Волейболистите старша възраст на „Дунав“ завършиха по шампионски есенния сезон в първенството на регион „Добруджа“. В последния си мач момчетата на треньора Красимир Миронов разгромиха основния си опонент от „Черно море“ /Варна/ с 3:0. Отделните геймове завършиха на 16, 21 и 22 точки.
„Не обичам да поставям персонални оценки. Всички се стараха. В този отбор има добро бъдеще. Неслучайно през миналата година беше в Топ 8 на България при юношите. Факт е, че ще зимуваме като лидери без загубен гейм“, коментира Миронов за „Утро“.
А вече е ясно, че мъжкият отбор на „Дунав“ ще бъде домакин на „Виктория Волей“ /Пловдив/ в мач за купата на България. Пловдивчани победиха с 3:0 „Троян Волей“ с 3:0 и в четвъртък ще гостуват в Русе. Двубоят ще се играе при свободен вход от 17.30 часа. При победа на четвъртфинала русенският отбор ще се срещне като гост с тим от Висшата лига /дивизия „Запад“/.
През тази година турнирът е разделен на две - първите 8 тима в Суперлигата ще бъдат в една надпревара, а съставите от двете Висши лиги - в друга.
Съставът на „Дунав“ в мача срещу „Черно море“: Владимир Димитров /капитан/, Боян Христов, Огнян Христов, Дейвид Пенев, Калоян Божинов, Александър Дяков, Марио Дамянов.