Волейболистите старша възраст на „Дунав“ се класираха безапелационно за финалите на държавното първенство. На допълнителен квалификационен турнир в София момчетата на треньора Красимир Миронов надиграха за начало „Берое“ /Стара Загора/ с 3:0, а после преодоляха с по 3:1 „Славия“ и водения от италиански щаб отбор на „Хебър“ /Пазарджик/. В столицата те имаха верни фенове - момичета от русенската волейболна школа, които вече учат в София /на снимката/.
Със само два загубени гейма от старта на цялата кампания - в мачовете от редовния сезон и квалификациите, дунавци намериха място в Топ 8. Тази финална осмица ще бъде разделена на два потока по 4 тима, а мачовете за разпределение на медалите ще се разиграят от 3 до 7 май на неуточнен засега терен. Първите два отбора от двете групи ще се срещнат в полуфинални двубои.
„Доволен съм от всички състезатели. Ако трябва да дам по-висока оценка на някого, тя ще е за посрещача Дейвид Пенев. Той беше истински лидер на този, смея да твърдя, много перспективен отбор. Лошото е, че част от тези талантливи момчета ще тръгнат да учат по други градове, а други може и да попаднат в полезрението на клубове с далеч по-солидни финанси. Ако по чудо ги запазим, ще са в основата на един бъдещ много добър мъжки състав“, каза за „Утро“ Красимир Миронов.
На въпроса докъде може да стигне този тим, той отговори: „През миналата година завършихме на осмо място. Сега обаче отборът ни е още по-добър. Със сигурност ще се класираме по-напред, а и тайно си мечтаем, че имаме потенциал да спечелим и медал“.
„Дунав“: Владимир Димитров, Боян Христов, Дейвид Пенев, Огнян Христов, Калоян Божинов, Ивелин Червенков, Марио Дамянов, Валентин Мутафов, Георги Георгиев, Мартин Стоянов.