Президентът на Косово Вьоса Османи написа днес във Фейсбук, че в Косово никога повече няма да има сръбска армия и полиция, предаде Танюг.
"На територията на Република Косово никога повече няма да има полицаи и войници от Сърбия", написа тя и добави, че става въпрос за "открита заплаха с агресия" и "хегемонистка мечта на Сърбия", която няма да се сбъдне.
Тя каза още, че нападенията срещу косовски полицаи и журналисти са престъпления и извършителите трябва да бъдат изправени пред правосъдието.
Сръбският премиер Ана Бърнабич и директорът на сръбската правителствена Служба за Косово Петър Петкович  заявиха днес, че "действията на косовския премиер Албин Курти са довели до ръба на въоръжени сблъсъци" и изразиха мнението, че съгласно Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН Сърбия има право да върне определен брой свои войски в Косово.
Журналистически екип на прищинския сайт Калко бе нападнат от маскирани мъже на кръстовище в северна Митровица, но журналистите успели да избягат и не са пострадали.