От днес в употреба са пуснати две нови пощенски марки, с гербовете на общините Крумовград и Сливен. Пускането им бе отбелязано с церемония по валидиране в Крумовград, на която, освен представители на двете общини и на "Български пощи", беше и авторът на листа с двете марки доц. д-р Ненко Атанасов.
Пред присъстващите Атанасов обясни, че изборът именно на двата герба не е случаен. „За съжаление в България са доста малко градовете, които могат да се похвалят с герб, а какво остава да е красив и с високи художествени качества“, каза той. И подчерта, че пощенските марки са посланици на една държава пред света, показват най-стойностното, качественото, което дадена националност иска да представи. „За марката няма граници, няма Шенген, митници. Тя може да преминава свободно и да бъде символ на една държава, въпреки дигиталния свят, в който живеем, а дори заради това е още по-ценна. Аз лично, като изкушен от филателията, рисувайки вече 20 години пощенски марки, обичам да си изпращам хартиени писма дори и на себе си от места, които съм посетил. Дори мисля да го направя и от Крумовград“, разказа за БТА художникът на пощенски марки.
Присъстващите на церемонията се запознаха със символиката на двата герба и тяхното авторство. Гербът на община Крумовград е създаден от Кирил Гогов и приет като такъв през 1998 г., а на Сливен автор е Евгени Вълев, като символът в сегашния му вид е приет през 1996 г. А макар да имат изобразени сходни елементи, символиката им в двата герба е различна.
„Основният елемент е конят, той символизира кушиите, които на времето са организирали покрай тополите покрай река Крумовица в Крумовград, защото старото име на Крумовград е било Кошукавак“, обясни кметът на родопския град Себихан Мехмед. 
„Конникът с тръбата символизира борбения дух на нашите съграждани, а Сливен също така е и роден град на много будители и герои като Панайот Хитов, Добри Чинтулов, Добри Желязков и много други“, разказа на свой ред секретарят на община Сливен Валя Радева.
На двата герба са изобразени още вековният бряст на Сливен и тополовите листа на Крумовград, както и крепостни стени. 
Филателното издание, което днес бе валидирано, е второ на тема „Българска градска хералдика“ на Министерството на транспорта и съобщенията. То включва лист с отпечатани две пощенски марки с гербовете на двете български общини, както и пощенски плик - всички те скрепени с печат.  Новите марки са отпечатани в тираж от 5 500 броя, а нетърпеливи крумовградчани станаха и първите собственици на марките.