Опозиционната "Добра партия" в Турция е съставила работна група, която да се занимава с политиките за Сирия, и е подала заявление до турското външно министерство за посещение на групата в арабската държава, съобщава в. "Тюркийе".
Според информация на Анадолската агенция лидерката на партията Мерал Акшенер е съставила работна група за консултации относно възможните развития в Сирия и политиките спрямо тази държава. 
"Добра партия" планира да изпрати в Сирия делегация, която да разговаря със сирийските власти, и е подала официално заявление във връзка с това до министерството на външните работи на Турция.
Евентуална визита ще се съсредоточи върху четири теми - завръщането на сирийските бежанци, разработване на съвместна стратегия за прекратяване на дейностите на ПКК/СЗН (Турция разглежда като една и съща терористична организация Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), които са част от бунтовническите формирования, воюващи срещу режима в Дамаск, бел.ред.), оказване на дипломатическа подкрепа за възстановяването на Сирия и завръщането ѝ в международната общност и разработване на общ подход в борбата срещу всички терористични групировки, създаващи заплаха за сигурността на Сирия и Турция.
Инициативата на "Добра партия" идва на фона на изявления на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в последно време по този въпрос. “Не изключвам възможността за среща с Башар Асад”, заяви турският държавен глава миналия месец. Той не посочи конкретна дата, но подчерта, че такава среща може да се осъществи, когато има съответни условия за нея.