В изключителна драма се превърна участието тази нощ на щангиста ни в категория 55 кг Ангел Русев на световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в колумбийската столица Богота. Българинът завърши шести, след като получи травма в дясното рамо още в началото, а след последния си опит припадна на подиума и се наложи намеса на медиците. За щастие той бързо дойде на себе си и се прибра самостоятелно в съблекалнята.
Националът от ТСК „Русе“ стартира със 106 кг, но при втория си опит нарани дясното си рамо и два пъти не изхвърли 110 кг, което го нареди на шеста позиция преди почивката и на цели 10 кг след останалите петима в битката за златото в двубоя.
В по-силното си второ движение Ангел първо изтласка 141 кг, а после пак два пъти не успя на 145 кг, което му отреди шесто място в крайното класиране с 247 кг двубой. При последния си опит той падна назад и остана за кратко да лежи на подиума, но веднага получи медицинска помощ и напусна с помощта на лекарите. Публиката го изпрати с аплодисменти за спортния хъс.
Шампион в категорията с двубой от 265 кг стана Теерапон Силахай от Тайланд.