Поздравление към членовете и симпатизантите на СДС по случай 33-ата годишнина от основаването на коалицията, превърнала се по-късно в партия, отправи вчера общинският председател на СДС и придружи посланието си със снимка на тематична торта. Ето какво гласи то.
„Честит 33-и рожден ден на СДС на всички членове и симпатизанти, съмишленици, които се посветиха на синята идея! Честит празник на българските демократи, които оценяват какво направи през годините СДС за България!
СДС е обединител. Партията първа предложи като национална кауза членството на България в ЕС и НАТО.
СДС неотменно гради демокрацията през годините. Партията не се уплаши от непопулярни реформи и постепенно стабилизира България след икономическата и политическа криза. 
СДС е гарант за основни европейски ценности. По време на управлението отпаднаха визите. Това донесе възможност за пътуване без пречки в ЕС и върна достойнството ни на свободни хора.
СДС плати висока цена при отстояване на позициите си досега, но не бе унищожена. Днес СДС има ясна национална кауза: българите - европейски граждани с европейски доходи! България - в Шенгенското пространство и в Еврозоната от 2024 година!
Да си пожелаем още много години и бъдещи успехи!“