В навечерието на Коледа Русе ще посрещне австрийския оркестър „Йохан Щраус Ансамбъл“ с програма, събрала едни от най-известните произведения на класическата музика.
На 20 декември публиката ще се потопи в красивата музика, създадена от Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт, Дворжак. Началото на спектакъла „Коледа във Виена“ е в 20 часа, а мястото - Арена Русе.
„Йохан Щраус Ансамбъл“ идва в Русе след серия успешни концерти в Гърция и Румъния. На сцената ще бъде харизматичният първи солист и диригент на оркестъра - Ръсел Макгрекър, заедно със сопраното Тина Мунтяну и младия тенор Кристиян Христов.
Концертът „Коледа във Виена“ е едно от най-чаканите събития, предвещаващи настъпването на зимните празници. Типичният австрийски звук, виртуозността на музикантите и фините моменти на хумор гарантират едно незабравимо шоу.
Освен музиката, изпълнена от талантливите музиканти, спектакълът ще бъде и пиршество за очите на публика, благодарение на специалните участници от Клуб по спортни танци „Настроение“. Освен професионалистите, в танците по време на концерта може да се включи и публиката!