Нови големи успехи записаха изключителните деца на специалната русенска фондация „Александър Русев“ - този път на турнир за млади състезатели със специални потребности в столицата.
Треньорът и основател на фондацията - Илиян Русев-Скури, споделя всеки момент от успехите на децата. За жалост сега от болничната стая, където се лекува след инфаркт. От фондацията изказаха специални благодарности и към целия екип на „Медика Кор“, където са спасили живота на Скури и се грижат за възстановяването му.
„Благодаря на слънчевите деца на фондацията за последните месеци, прекарани във водата. Много от моментите на подготовка за състезание остават скрити за хората отвън, но истината е, че само с търпение и огромна любов резултатите могат да се видят. И те се виждат във водата, а това ме прави щастлив, децата заслужават!“, казва на свой ред Скури.
Русенският отбор спечели първо място в плувната щафета, а в индивидуалното класиране се поздрави със 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала. Отличиха се Кристиян Ненов /3 златни медала/, Николай Кожухаров /2 златни и 1 сребърен медал/, Християна Стоянова /1 златен и 2 бронзови медала/ и Теа Борисова /1 златен медал/.
Целта продължава да бъде една - в Русе да отвори врати Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения.
Има изготвен проект, търси се финансиране.
И всеки може да помогне.!
Банкова сметка:
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 - лева
IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - евро