Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, знаейки, че г-н Борисов "стои и дебне всяка минута за всяко действие на хората от ГЕРБ", коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) и бивш премиер Кирил Петков във връзка с номинацията на Николай Габровски за министър-председател с първия мандат за съставяне на кабинет. Това, което сме обещали преди изборите, което ще изпълним след изборите, е едно и също - няма да подкрепим нито правителство на ГЕРБ, нито на ДПС, категоричен е Петков.
Той отбеляза, че проф. Габровски има добра репутация в своята област като лекар, но това нямало много общо с политиката. В политиката опасността е кой реално взима решения, и доколкото виждам, е Борисов с всички изявления, обясни съпредседателят на ПП.
В този момент, по думите му, изглеждало и, че няма как те да съставят кабинет на малцинството с втория мандат. Да изчакаме да свърши първият мандат, да видим дали "хартиената коалиция" ще си има и правителство, след това ще продължим нататък, добави Петков. Той обясни, че не само връщането на хартиената бюлетина е причината за това. Мотивът на този парламент беше ужасяващ миналата седмица - те дори не поискаха да отпечатат протокола от машините и да го включат като допълнителен лист към документация от изборите. Зад тези действия се крият мотиви и това са мотивите, срещу които се борим, коментира Петков. Той посочи, че няма как този парламент, който е готов да направи "безумията" от миналата седмица, да подкрепи едно правителство, което е антикорупционно, реформистко. 
Всички политици, които са на политическото поле в България, трябва да знаят, че ние се водим от принципи и когато някой ги нарушава, няма да си спестяваме критиките. Така Кирил Петков обясни отношенията на ПП с президента Румен Радев. И даде за пример Българската банка за развитие (ББР).
На въпрос дали е обиден от определението "шарлатания" отговори, че се засяга от неща, които вярва, че са истина, а това няма нищо общо с нея.