Президентът на Камерунската федерация по футбол Самуел Ето'о нападна алжирски привърженик след края на осминафинала между Бразилия и Република Корея (4:1), като успя да го свали на земята с шут, съобщи вестник "Екип".
Агресията на бившия нападател на Барселона пред стадион "974" в Доха е била провокирана от алжирски ютубър Судани, който е снимал с камера, а преди това е казал нещо на камерунеца, което остава неизвестно за широката публика. Ето'о прави няколко опита да се саморазправи с провокатора, като няколко пъти е удържат от фенове, които преди това се снимат с бившия футболист и му взимат автографи, но в крайна сметка той успява да свали на земята провокатора с мощен шут с десния крак . Самият Судани показва в края счупената си камера.
Смята се, че алжирецът е казал нещо на Самуел Ето'о за баража между Камерун и Алжир, спечелен от камерунците след дузпи. Тогава алжирците имаха сериозни претенции към съдията от Гамбия Бакара Папа Гасама, който не призна две попадения на Ислам Слимани, както и подмина претенциите им за две дузпи. 
"Арбитърът открадна мечтата на цял един народ и го оставяме така... Не казвам, че трябва да го убием, но не и да го оставим спокоен", каза тогава след мача селекционерът на Алжир Джамел Белмади.