Президентът Анджей Дуда каза по време на държавното посещение в Полша на президентката на Грузия Саломе Зурабишвили, че Украйна трябва да получи силна подкрепа, предаде ПАП. 
След разговорите между държавните глави Дуда заяви на пресконференция, че Полша и Грузия са твърдо против руската инвазия в Украйна. Също така той благодари на Зурабишвили за подкрепата на нейната страна за Украйна.
Дуда припомни, че Грузия е изпитала същата агресия от страна на Русия и затова, допълни той, „както Полша, така и Грузия са наясно колко е важна подкрепата за Украйна в настоящата ситуация“.
Също така той припомни за усилията на бившия полски президент Лех Качински да събере подкрепа за Грузия в конфликта с Русия и за неговата прогноза, че следващата цел на Москва ще бъде Украйна.
„Днес и двамата знаем добре, че трябва да застанем плътно до Украйна - в нейна подкрепа. Президентът Лех Качински беше казал, че Украйна ще попадне под руска атака, ако се провалим да спрем Русия в Грузия. Това се случва днес. Руската агресия трябва да бъде възпряна от международната общност, за да предотвратим още конфликти“, каза Дуда.
 (Тази информация се разпространява от БТА по договор с полската агенция ПАП)