Автоматизирана платформа за озеленяване TiHub донесе най-голямото отличие - първа награда - на 12-класника от МГ „Баба Тонка“ Анакин на престижната Ученическа научна сесия на Ученическия институт на Българска академия на науките в София в края на миналата седмица.
В рамките на два дни ученици от цялата страна представиха и защитиха свои разработки в различни научни области. Русенската Математическа гимназия участва с 6 проекта на 11 ученици. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова - старши учител по информатика и информационни технологии в гимназията.
Младите русенски новатори спечелиха и три специални награди. Седмокласниците Никола Великов и Любослав Димов бяха отличени за проекта си „Познай столицата“. Още двама седмокласници -Николай Паришев и Велислав Митрев взеха приз за разработка си „Изобразяване на музикални инструменти чрез основни символи и знаци“, а 11-класничките Никол Георгиева и Светлозара Кирова бяха наградени за техния сайт „Математиката в балетното изкуство“.
Отлично се представиха и 7-класниците Александър Славов и Денислав Евтимов с проекта си „Symbol“, както и 11-класницките Рая Христова и Ния Нейкова, създателки на сайта „Sunset Diary“.