Мъжкият тим на „Дунав 2007“ завърши последен в първенството на „А“ група - нещо, което не е случвало през последните години. По този повод разговаряхме с президента на клуба Росен Дунов.

- Г-н Дунов, не е ли тъжно, че отбор от Русе финишира като тотален опашкар?
- Много е тъжно даже, но ние бяхме съпътствани от толкова много проблеми, че по едно време исках само едно - да изиграем всички мачове от първенството. До появата на спонсора ни - „Топлофикация Русе“, финансовото ни положение беше изключително тежко. При тези условия нямаше как да предприемем и каквито и да е било трансферни ходове. Последни сме, но пък заложихме на много, много млад състав.
- Каква е ползата за тези момчета от гледна точка на самочувствието им, след като ги сочат с пръст като аутсайдери?
- Има полза. Тези момчета свикнаха да се борят, те растат пред очите ми. Да вземем един Павел Петков - баскетболист във възрастта на кадетите. Та той игра мачове при мъжете, при това не се криеше по ъглите на игрището, а се бореше. Покрай такива момчета като Павел ще имаме и по-силен отбор при юношите старша възраст. Юношите пък ще възмъжеят и един ден ще са напълно готови за първия отбор.
- С какви очи гледате към следващото първенство?
- Амбицията ни е да направим доста по-силен отбор. Хайде, може да не сме първи, но да се борим за челни позиции. С „Топлофикация Русе“ до нас се оттласнахме от дъното, а ако се появят, дай боже, и други спонсори, ще можем да погледнем и за селекция със състезатели извън нашия град. Старши треньорът Руслан Русев знае най-добре на кои позиции трябва да засилим конкуренцията. Ще ни трябват двама-трима по-опитни играчи. При всички случаи ще продължим обаче да залагаме на местните кадри. Като стана въпрос за бъдеща селекция, много ми се иска да върнем от „Академик“ /Пд/ нашето момче Николай Николов. Ще направим всичко възможно той да играе през есента при нас.
- Тук е мястото да питаме как ще обърнете тенденцията за изтичане на талантливи млади дунавци  към други клубове?
- Това е голям проблем и винаги съм с едно наум, че можем да изпуснем някого. Пак казвам - надявам се клубът ни да продължи с линията на финансово стабилизиране - ето го ключа да опазим баскетболистите от нашата школа. В заключение искам да благодаря още веднъж на ръководството на „Топлофикация Русе“, което спаси отбора ни.