Футболистите на „Дунав“ закриха сезона с вечеря в събота вечерта.
„Беше лек банкет - според представянето ни. Ако бяхме по-напред в таблицата за класиране, щяхме да се отпуснем повече. Повеселихме се, поговорихме какво ни чака през зимата и пролетта“, каза за „Утро“ старши треньорът на отбора Людмил Киров.
„Раздадохме индивидуални програми за подготовка на хората по време на ваканцията. Надявам се, че на 4 януари, когато ще подновим подготовката, да са в добро физическо състояние. Разделихме се само с един футболист - Кристиан Върбанов. Другите момчета остават засега“, обясни Киров.
Той допълни, че е рано да са говори с конкретика за набелязаните за привличане футболисти.
„Преговаряме на този етап с четирима играчи - вратар, краен бранител и две крила. Разбрали сме се с тях на 90 процента. Всичко ще стане ясно след 15 декември, когато ще разтрогнат договорите си. Имаме нужда и от креативен халф, но стойностни играчи на този пост в България май не виждам даже в националния отбор. Сещам се само за Тодор Неделев от „Ботев“ /Пловдив/“, заяви Киров.
Старши треньорът даде да се разбере, че ще продължи да налага млади играчи.
„Кристиан Господинов, Джан Хасан и Даниел Николов подписаха първи договори. Йордан Дмиитров също удължи контракта си. Добрите новини са, че Мартин Костадинов и Мирослав Будинов вече са в добро здравословно състояние. Мартин поддържа форма с индивидуални тренировки. В лагера ще се включи и Денислав Минчев, който пропусна цялата есен. С младите момчета, опитните Никола Колев, Диян Димов, Костадинов, Будинов, Йордан Димитров и новите попълнения отборът ни трябва да изглежда по-добре.
Той повтори тезата си, че е абсурдно да се прави отбор от само местни момчета.
„Няма как да стане. Ако тази практика работеше, „Ботев“ щеше да е с 11 пловдивчани. Това не означава, че ще обърна гръб на русенските футболисти. Всеки младеж, който покаже, че заслужава екипа на първия отбор, ще получи своя шанс. Кристиан Господинов е пример как, когато един млад човек работи, стига бързо до представителния тим“, завърши Люмил Киров.