„МногоЛикият Пламен Борисов“. Така е озаглавена изложбата на русенския художник, с която той отбелязва своя двоен юбилей - 60-годишнина и 40 години творчески път. За откриването й негови приятели, колеги и почитатели се събраха на чаша вино във фоайето на Доходното здание, където са изложени над 30 негови творби, повечето рисувани в последните няколко години.
Пламен Борисов е наистина многолик - художник, спортист, фотограф и инженер. Той е завършил висше образование с първия випуск на специалност „Електроника“ на Русенския университет през 1990 г. и днес е електро инженер във водеща европейска фирма. Като активен спортист и лекоатлет той печели медали в спринтовите дисциплини и става шампион на 200 м гладко бягане за мъже в зала. По време на следването си става член на клуба по изобразително изкуство „Илия Бешков“ с ръководител Тодор Делев. Така съчетава три на пръв поглед коренно различни области - спорт, инженерство и изкуство, като пренася духа и амбицията на спортната си младост към нови области, открива и утвърждава стремежа си да преодолява житейските препятствия по пътя си и да оставя диря с картините си. И като инженер преимуществено внася така необходимата хармония в симетрията на живота.
През цялото си развитие Пламен Борисов следва мотото „Не оставяй нито ден, без да оставиш знак“. Все някой ще има нужда от него. Дали с четка или с обектив - важен е знакът, уловеното чувство, посланието, което стига до човека, който има нужда от него. Призванието на изкуството е да дарява красота, удоволствие на хората, които изпитват потребност от него.
„Творец по рождение, художник по призвание, артист по душа. Обичам абстрактните композиции, където цветът е носител на емоцията. Обичам да предизвиквам твореца в мен, за мен изкуството е не само призвание, но и отдушник и източник на забавление“, така описва себе си и творбите си Пламен Борисов. А неговият преподавател в „Илия Бешков“ Тодор Делев определи картините му като „Цветни съновидения“, в които може да се види сфуматото на бялата зима, зеленото и бялото на пролетта, шарената черга на лятото и есента. 
Изложбата може дасе разгледа до 12 декември.