Звездата на националния отбор по футбол Неймар трябва да е готов да играе в мача от осминафиналите на Световното първенство в Катар срещу Република Корея в понеделник, каза селекционерът Тите.
Запитан на пресконференция дали играчът ще бъде на линия Тите първоначално отговори с просто "да", но след това обясни, че Неймар ще се "присъедини към тренировката следобед и ако всичко върви добре, той ще играе".
"Той има специфична подготовка, така че ще видим. Ако играе, това е защото е в пълно здраве и е готов да започне от самото начало и да остане цял мач. Предпочитам винаги да играя с най-добрите си играчи от самото начало", каза Тите, но не уточни дали Неймар ще бъде в титулярния отбор.
Неймар, а също и защитникът Данило, пропуснаха мачовете от груповата фаза срещу Швейцария и Камерун, след като получиха контузия в глезена по време на първия двубой срещу Сърбия.
Защитникът Данило ще се завърне в състава за мача с Република Корея, а левият бек Алекс Сандро, който получи контузия срещу Швейцария, отпада от тима.
"Той няма как да играе", каза Тите.
По-рано тази седмица нападателят Габриел Жезус и защитникът Алекс Телеш отпаднаха от Мондиала, след като и двамата получиха контузии в коляното срещу Камерун.
Тите каза, че контузиите налагат "адаптиране към различна реалност", но че отборът има други играчи, които могат да помогнат.
Треньорът също така изпрати послание до бразилската легенда Пеле, който е в болница в Сао Пауло. Трикратният световен шампион претърпя операция за отстраняване на тумор от дебелото черво миналата година и оттогава редовно влиза в болница.
"Трябваше да започна пресконференцията, говорейки за Пеле. Молим всички, независимо от религията, да се молят за него", каза Тите.
Лекарите на бразилеца обявиха снощи, че "здравословното му състояние остава стабилно".
Най-голямата въпросителна е кой ще играе ляв защитник, след като Сандро и Телеш са извън състава.
"Заместникът на Алекс Сандро ще бъде играч, който вече е играл на тази позиция в неговия клуб. Направете проучване и ще разберете кой е той", каза Тите.