Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори обстойно не само за мача с Лудогорец днес в турнира за Купата на България, но и се впусна в анализ на ситуацията извън терена.
"Въпреки тежкия противник и тежкия сблъсък, играта ни изглеждаше добре. Разликата дойде от там, че Лудогорец си реализира първите две положения, които създаде в мача, а ние – не. Все още ни липсва организация в играта, може би отпаднахме физически. Нямахме възможност да вкараме свежи хора и да задържим ритъма, който поддържахме до 60-ата минута. Иначе имахме и положенията, и амбицията да спечелим, но за съжаление не успяхме. През вторите 45 минути нямаше игра, накъсано, симулации. През първото полувреме беше много по-добре. Явно имаме проблем с изпълнението на дузпите, тъй като поредна дузпа не реализираме и отпадаме. Явно трябва да работим", заяви Станимир Стоилов след края на срещата.
"Тази малка бройка играчи изкара 11 месеца без прекъсване. Видяхте, че Ивелин Попов и Илиян Стефанов влязоха невъзстановени и изобщо не бяха в добро състояние. Най-вече се надяваме да се възстановим и да се подсилим на някои позиции. На този етап не можем да желаем повече".
За евентуална селекция и добавяне на нови футболисти през зимата, Стоилов заяви: "На този етап няма кой знае каква възможност да обновим състава. Спешно е единствено на позицията на централния нападател, където Бари е контузен. Изпращаме една трудна и тежка година и емоционално, и физически. Но видях днес голямо желание видях в отбора, въпреки че Лудогорец е хегемон, и в двата мача изглеждахме равностойни. А на моменти играхме по-добре. Но ни трябва още малко класа".
След това той говори за проблемите на "синия" клуб извън терена, както и за спекулациите за евентуална смяна на собствеността или пък влизането на нови хора в управлението и финансирането на клуба от стадион "Георги Аспарухов". Треньорът добави, че е доволен от факта, че създава отбор, който е интересен за гледане и има повече успехи.
"Направиха се срещи, върви се по някакъв план. Ако нещо ще се променя, зависи от хората, които ще управляват Левски. Доволен съм, че създадохме отбор, който не се притеснява да играе футбол и да се надиграва с всички. Създаваме положения в срещите си, върнаха се хората по трибуните. Спечелихме трофей, изиграхме прекрасни евромачове. Ако има инвеститор, той трябва да каже какво ще се случва. Но дали има сега такъв – не знам, не мога, надявам се да има бъдещ инвеститор.