Словенският старши треньор на Лудогорец (Рз) Анте Шимунджа беше много доволен от победата над Левски с 2:1 в турнира за Купата на България. Шампионите отиват на четвъртфинал, а актуалните носители на трофея приключват с участието си тази година.
"Ключът към победата беше нашият глад за успех. Всички играчи показаха много енергия, кураж и смелост. Имахме доста проблеми преди мача, но отговорихме много добре на негативния развой в мача днес".
"Изпращаме една страхотна година – станахме шампиони за сезон 2021/22 с рекордно голяма разлика. Класирахме се в Лига Европа, а там направихме много силни мачове и продължаваме в елиминациите на турнира на УЕФА Лига на Конференциите", очерта първата половина от 2022-а година Шимунджа.
"Сега сме на позиция, че можем да се борим за шампионската титла, продължихме напред и за Купата. Това са много постижения, много успехи. И това ни дава много амбиция за следващия сезон".
Попитан как ще премине зимната подготовка, словенецът отговори: "Нека първо да починем, защото това беше 35-и мач от юли месец насам. Всичко с подготовката е уточнено, това което искам е моите футболисти да се развият индивидуално, но да се развият и като отбор. Но това е процес и не става от днес за утре. Имаме нови играчи, които трябва да се адаптират. Имаме много качество в отбора".
Следващият въпрос беше относто публикациите, че срещата с Левски днес е била решаваща за неговото бъдеще като треньор в Разград. Шимунджа каза по темата: "Не съм чел, че моето бъдеще зависи от този мач. Знам какво трябва да направя, за да остана тук. Искам да съм честен към футбола, към клуба и към играчите. А каквото се спекулира, не ме моя работа. Ние победихме Левски в София без доста играчи, така че тази победа не е нещо извънредно. Моите футболисти имат много сили, кураж и смелост и днес го видяхте отново".