Коледната елха в Ловеч ще засияе утре на площад „Екзарх Йосиф Първи“. Светлините на празничното дръвче ще бъдат тържествено запалени в 18:00 часа. Това съобщи на пресконференция д-р Димитър Димитров, директор на дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм" към Община Ловеч. 
Запалването на коледните светлини ще бъде съпроводено с празнична праграма. В нея ще участват вокална група при ОУ „Христо Никифоров“, вокална група „Вълшебни усмивки“ при ОУ „Проф. Димитър Димов“, след това присъстващите на площада ще видят спектакъла „Коледно сияние“. Водещ на празника е Боби шоу, който ще е в ролята на магьосника Скарабуш. Участват още Дядо Коледа, Ледената кралица, Леденият човек, Коледното джудже Бърборио, триметровият полярен танцуващ мечок Миша. Празникът ще завърши с пиротехнически ефекти и заря.
От Община Ловеч са подготвили и други събития в празничния декември, информираха от там. Сред тях е Коледният концерт на Общински духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки. Изявата е на основната сцена на Драматичния  театър на 22 септември от 18:00 часа.