82-годишна старица ще се чуди как да изкара месеца, след като две обиграни джебчийки я проследиха от получаването на пенсията до прибирането у дома й и измъкнаха всичките й пари.
В понеделник в 13.30 часа жената получила пенсията си от 260 лева в Централна поща и тръгнала да се прибира вкъщи. По пътя седнала да си почине на пейка срещу Доходното здание. Докато си поема въздух, внезапно се появили две момичета и я заговорили, после се отдалечили. След десетина монути бабата тръгнала за дома си, но пред блока отново се натъкнала на същите момичета. Те влезли във входа заедно с нея и се качили в асансьора. На етажа си старицата слязла, но като се прибрала в апартамента установила, че джобът на шушлековото й яке е срязан, а пенсията липсва.
В полицията жената казала, че през цялото време е държала парите в ръката си в джоба, но като стигнала до етажа си, я извадила, за да си отвори вратата на асансьора. Тези 2-3 секунди били достатъчни на ловките крадли, за да й срежат джоба с бръснарско ножче и да я оставят дори без пари за хляб.