Крадци са обрали апартамент, докато собствениците спят. Ударът е направен в сряда след 23 часа в блок на ул.“Добри Немиров“ срещу Американското пазарче и досущ прилича на набезите на Ники Бомбата точно преди 30 години, за които вчера „Утро“ разказа.
Семейството легнало да спи, като заключило входната врата. Бандитите, които предварително са проучили какви хора живеят в апартамента, строшили секретния патрон и тихичко влезли в кухнята. Задигнати са две машини за кафе, мобилен апарат, микровълнота печка, рутер за интернет и други вещи за общо 1850 лева. Собствениците разбрали, че са обрани в 6 часа сутринта, когато станали от сън и веднага подали сигнал в полицията.
Същата нощ вратата на кафене в блок на ул.“Алеи Възраждане“ е била напъната в областта на бравата. След като секретът поддал, апашите влезли вътре и отмъкнали лаптоп, 460 лева и други вещи за 1120 лева.
В четвъртък преди обед са ударени три апартамента на три съседни улици в „Здравец Изток“ В интервала от 7 до 13.50 часа групата е разбила секретните патрони на жилища на улиците „Рига“, „Прага“ и „Яна войвода“, откъдето са задигнати лаптопи, таблети, зарядни устройства за GSM-и, монитор и скъп фотоапарат за общо 5610 лева. Най-много е пострадало семейство, което е олекнало с 3400 лева.
Почеркът на кражбите подсказва, че те са дело на ударната група, която за четвърти път за по-малко от година се вихри в Русе. Тя първо овърша шест жилища в центъра, след два месеца се прехвърли в „Чародейка“ и „Родина“, после разби няколко жилища срещу КАТ, и сега отараши апартаменти малко по-надолу в същия квартал.