Кристиано Роналдо отрече да е обиждал селекционера на Португалия Фернандо Сантош, когато беше заменен по време на поражението с 1:2 от Република Корея на Световното първенство в Катар. И двата отбора продължават на осминафиналите в турнира.
Капитанът на Португалия Роналдо каза, че коментарите, които е направил, докато е напускал терена в 65-ата минута, всъщност са били насочени към корейски играч.
Португалските медии написаха, че бившият играч на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, изглежда е оспорил решението на Сантош да го замени, използвайки вулгарен език към треньора.
"Това, което се случи, беше преди моята смяна. Футболист от Република Корея ми каза да изляза бързо. Казах му да млъкне, тъй като той няма това право. Нямам проблем с треньора", каза Роналдо, цитиран от "Ройтерс".
37-годишният футболист се стреми да изравни португалския рекорд за най-много голове на Световно първенство, който се държи от Еузебио, който отбеляза девет през 1966-а в Англия, единственият турнир от Световното първенство, на който участва.
Миналата седмица Роналдо стана първият футболист, отбелязал гол на пет световни първенства.
Сантош, попитан за инцидента със смяната, също каза, че корейски играч е бил агресивен в коментарите си към петкратния носител на "Златната топка".
"Видях спора с играч на съперника и нямам съмнения какво се е случило", заяви селекционерът.