Селекционерът на националния отбор на Португалия по футбол Фернандо Сантош заяви, че той и футболистите са разстроени след загубата от Република Корея с 1:2 на Световното първенство по футбол.
Въпреки поражението Португалия продължава на осминафиналите на турнира, след като спечели първо място в група "Н".
"Знаехме, че Република Корея е много качествен отбор. Техните играчи стояха добре в мача. Опитахме няколко стратегии, за да противодействаме на техните атаки. Създадохме няколко добри положения, опитахме се да неутрализираме корейците. Искахме да поправим грешките си, но към края загубихме владеенето на топката. Република Корея контролираше мача по-добре, ние загубихме малко концентрация и получихме гол при контраатака, но това може да се случи винаги", каза Сантош на пресконференцията на двубоя, цитиран от АФП.
"Разстроени сме. Първи сме в групата, но искахме да спечелим и да играем по-добре от това, което показахме, за да увеличим самочувствието си. Имам голямо доверие в моя отбор, но това е предупреждение. В мача това, което се обърка, не беше едно конкретно нещо, а доста неща", добави той.
Селекционерът коментира смяната на Роналдо и дали звездата на тима е бил ядосан от това или не.
"Ядосан Роналдо? Той беше ядосан на играч от Република Корея. Този футболист го обиждаше и му казваше да си тръгвa. Видях всичко. Играчът не беше агресивен, той беше само словесно агресивен", каза още Сантош.