Контузената звезда Неймар ще бъде на стадион „Лусаил“ в петък, за да гледа мача на Бразилия срещу Камерун на Световното първенство. Това ще бъде първият път, когато той се присъединява към съотборниците си в мач, откакто нарани десния си глезен в първия мач срещу Сърбия (2:0) миналата седмица.
Неймар беше единственият играч, който остана в хотела на отбора в мача срещу Швейцария в понеделник. Той беше останал на лечение за повредени връзки на крака си.
Десният бек Данило и левият бек Алекс Сандро, които също няма да играят срещу Камерун заради контузии, също са с отбора на стадион „Лусаил“.
Неймар беше показан от Бразилската футболна конфедерация да прави тренировки с топка в хотела на отбора. Той беше направил физиотерапия в басейн в сряда. Данило и Алекс Сандро се подготвяха отделно.
Бразилия, която вече се класира за осминафиналите, се нуждае от равенство срещу Камерун, за да завърши на първо място в група G и да стигне до мач от осминафиналите срещу Република Корея.
Бразилските лекари все още не са казали кога се очаква Неймар да се завърне. Яснота около състоянието му се очаква да има в събота.
Неймар контузи гърба си на четвъртфиналите срещу Колумбия по време на Световното първенство през 2014 г. в Бразилия и пропусна останалата част от турнира. Той пропусна и Копа Америка през 2019 г. заради друга травма на десния глезен.