Вокална група „Шоколадче“ от град Лом записа професионален видеоклип на новата си авторска песен „Коледна звезда“. Средствата за видеото бяха събрани по време на концерта по случай 14-ия рожден ден на музикалната формация на 24 ноември в голямата зала на Народно читалище „Постоянство 1856“ в крайдунавския град.
Концертът под надслов „Популярни световни хитове“ бе със свободен вход за публиката, а желаещите да подкрепят децата направиха дарения в поставената във фоайето на читалището дарителска кутия. Пред пълна зала „шоколадчетата“, както ги наричат в града, представиха своите интерпретации на световни хитове от 50-те години на XX век до наши дни.
Събраната в дарителската кутия по време на концерта сума е 1010 лева, съобщи за БТА Росица Кръстева, основател, вокален педагог и диригент на вокалната група. Тя допълни, че дарения са направени и по банков път, и благодари на всички, които допринасят за това децата да продължават да се развиват, да си поставят все по-високи цели и да имат възможност да ги осъществяват. 
Със събраните средства децата записаха професионален видеоклип на новата си авторска песен „Коледна звезда“. Песента е по музика и аранжимент на Валери Костов и текст на Анета Мутафова. Студийният звукозапис е направен на 6 ноември в ArsDigital Студио в София с тонрежисьор Георги Цветков. Мастерингът и смесването прави лично авторът на музиката.
Структурно песента е сложна, на четири гласа, с три сменящи се размера и трудни, но много красиви солови партии, признава вокалният педагог и допълва, че студийният запис е продължил шест часа, а за изработването на песента децата са подготвяни три месеца. 
Видеоклипът е заснет в Лом на 26 ноември от екипа на „33creativelab“ Елиза Кеседжиян  - режисьор и Галин Василев – оператор. Кадрите са заснети в двете читалища на крайдунавския град – Читалище „23 септември“ и Читалище „Постоянство 1856“, които въпреки почивния ден отварят вратите си за музикалното приключение на децата от Вокална група „Шоколадче“. Специално за снимките е изграден и красив коледен декор. Външните кадри са заснети в малка борова гора край град Вълчедръм. Искахме да има сняг, но зимата не успя да ни изненада. Дори на връх Ком и в прохода „Петрохан“ нямаше сняг, когато снимахме, разказа Росица Кръстева. 
Видеоклипът е в стилистиката на чисто човешките ценности и носи много специално послание
„Песента се „роди“ през лятото на тази година, а идеята й узряваше от миналата есен, когато „Шоколандия“ се оказа в „окото на бурята“ от ковид пандемията. Това се случи през септември 2021 година, когато бяхме заедно на едно събитие цяла седмица и масово се разболяхме. Доста деца и семействата им пострадаха от вируса, както и аз самата не бях пощадена. Заедно минахме едно голямо изпитание, което ни сплоти още повече. Два месеца по-късно, с Божията помощ, с вярата, с любовта и с надеждата за добрините, които ни очакват, „Шоколадче“ поетапно започна да се съвзема. В една от ломските църкви направихме ритуал за здраве на всички, хванахме си светец, който се падна на големия празник Въведение Богородично - Ден на християнското семейство. Така по-смирени, премислили смисъла на всички житейски изпитания, продължихме напред с вяра и много любов. Тогава изпитах потребност, реших и от душата си осъзнавах, че искам да направим специална коледна песен, която да носи своите най- човешки послания - такива, от каквито все повече всеки ще се нуждае. Затова зарядът, който тази песен носи, е толкова силен“, разказа още създателката на детската вокална група. 
В студийния запис участваха 10 деца от концертния състав, от които най-малката е Калия Трифонова, която два дни преди записа навърши 8 годинки. Участват още Камелия Любенова, Лияна Любенова, Рая Славейкова, Яна Георгиева, Ралица Младенова, Виктория Божинкова, Микаела Коцева, София Дамянова и Мария Илиева. 
Песента ще бъде включена в предстоящия авторски албум на групата „Дъжд от ноти“, който се надявам до пролетта да бъде готов. Всяко от момичетата си има своя солова фраза в песента. Така всяка от тях успя да влезе в „роля“, изразявайки своята емоция чрез текста, красивата музика и силните й послания, посочи вокалният педагог.  
Групата е създадена на 19 ноември 2008 година и лично Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан прави ритуал по кръщаването й в навечерието на Деня на християнското семейство. 
Премиерата на песента „Коледна звезда“ в Youtube канала на детската вокална формация ще бъде тази неделя на четвърти ноември.